множител настан

Поради иновативните карактеристики на I.Os. на проектот АКЦИЈА, партнерството силно верува дека е од витално значење да се запознаат засегнатите страни со резултатите. Поради овие причини, партнерството ги избра сите партнери да имплементираат мултипликативен настан

Како резултат на мултипликативен настан, ќе презентираме

  1. Новите функции на програмата Акција, вклучувајќи ги новите Web-Tools и сите други нови функции
  2. Додадената вредност за учениците од Стручно образовани и Тренинг , заснована на сервисите од прирачникот во рамките на ИО4
  3. Имплементирани активности за пренос на знаење/учење од врсници Наставници/обучувачи/Вработени во рамките на ИО3.

Мултипл-икативен настан во Германија

Мултипл-икативен настан во Грција

Мултипл-икативен настан во Италија

Мултипл-икативен настан во Северна Македонија

design & Development

Eco-Conscious

Class aptent taciti sociosqu ad litora torquent per conubia nostra, per inceptos himenaeos. Nunc vitae luctus lorem. Sed iaculis quis metus non laoreet. Donec consequat, ex at porta hendrerit, tortor libero accumsan felis, et congue ligula erat quis mauris. Etiam aliquet metus dui, id tristique augue placerat in.

INSTITUT FUR ROMA UND MINDERHEITEN EV

Институтот за Роми и малцинства се стреми кон општество во кое целните млади луѓе уживаат еднаков пристап до можности без разлика на нивната етничка припадност, имаат глас во нивната заедница и општество, чии потреби се справуваат од институциите кои имаат директно влијание во нивниот секојдневен живот. Нашата визија се заснова на универзални стандарди и практики на граѓанското општество. Мисијата е да ги зајакне малцинствата и Ромите за предизвиците со кои се соочуваат поддржувајќи ги со различни формални и неформални активности кои ќе им овозможат да станат активни граѓани кои влијаат на политиките што се во нивен интерес. Работиме преку следните цели:

  1. Ромите и малцинските луѓе имаат зголемени перформанси во образованието и обуката
  2. Ромите и малцинските луѓе се активни граѓани на полето на политиките за Ромите и малцинствата кои придонесуваат за доброто на Ромите и малцинската заедница и општество
  3. Намален степен на невработени Роми и малцински лица
  4. Ромите и малцинските луѓе обезбедуваат/организираат волонтерска услуга во локалната заедница и во европските земји