Тренинг Програма

Програми за обука за обучувачи, наставници и административен персонал

Развојот на ACTION OER е поставен да обезбеди патеки за надградба на стручно образование и обука на наставниците и персоналот, кон промоција на вработливоста на имигрантите. Поконкретно, модулите на ООР ќе бидат групирани во две големи категории, имено:

а) теоретски

б) Практични / студии на случај, вклучувајќи:

  • Тренинг лице в лице
  • Дигитални/Виртуелни часови
  • Индивидуално учење преку Интернет.

Курсот ќе содржи доволна интерактивност (ученик до содржина, ученик до наставник) за поттикнување на активно ангажирање и на учениците ќе им обезбедува редовна повратна информација преку активности за самооценување, тестови. Онлајн тутори поставени од давателите на СОО по земја, ќе го следат, помагаат и олеснуваат процесот на учење.

Бидете во тек за повеќе информации.

Програми за обука за ученици со мигрантско потекло

Најмалку 30 ученици со мигрантско потекло ќе бидат водени и поддржани од наставниот/обучувачкиот кадар за СОО во рамките на ИО4, преку:

  • Нивно воведување во програмата за обука
  • Идентификување и стекнување на можности за учење и работа поврзани со нивниот профил и посакуваниот професионален сектор
  • Нивното обезбедување на повратни информации за обучувачите и давателите на СОО, помагајќи им да го подобрат квалитетот на нивните програми.

Бидете во тек за повеќе информации.

sustainable Material

Renewable Resources

Suspendisse in congue nisl, et pulvinar mi. Aliquam erat volutpat. Fusce at feugiat quam, sed tincidunt eros. Suspendisse mauris mi, fringilla gravida purus ac, pretium rutrum nisi.

Clean Energy

State of the art

Suspendisse in congue nisl, et pulvinar mi. Aliquam erat volutpat. Fusce at feugiat quam, sed tincidunt eros. Suspendisse mauris mi, fringilla gravida purus ac, pretium rutrum nisi.

Conscious Community

Well-developed Curtilage

Suspendisse in congue nisl, et pulvinar mi. Aliquam erat volutpat. Fusce at feugiat quam, sed tincidunt eros. Suspendisse mauris mi, fringilla gravida purus ac, pretium rutrum nisi.

Bringing you

Closer to Nature

Maecenas rutrum diam sapien, ut pharetra ligula imperdiet in. Class aptent taciti sociosqu ad litora torquent per conubia nostra, per inceptos himenaeos. Aliquam hendrerit est sit amet orci luctus, ut interdum nisl sagittis. Vivamus suscipit varius dolor, sit amet luctus magna porttitor nec.
chuttersnap-800664-unsplash.jpg
The Urban Life with

Smart Environment

A rare, new development in Green Zone, Forest Hill combines a thoughtful design concept with the vision of a sustainable living community.

Forest Hill has devoted 45.000 m2 of its land area to be artfully developed into a lush, modern landscape, utilizing trees and tropical flowers to form an enchanting natural park.

chuttersnap-603079-unsplash-e1546425079773.jpg

sustainable housing

Design For Everyone

INSTITUT FUR ROMA UND MINDERHEITEN EV

Институтот за Роми и малцинства се стреми кон општество во кое целните млади луѓе уживаат еднаков пристап до можности без разлика на нивната етничка припадност, имаат глас во нивната заедница и општество, чии потреби се справуваат од институциите кои имаат директно влијание во нивниот секојдневен живот. Нашата визија се заснова на универзални стандарди и практики на граѓанското општество. Мисијата е да ги зајакне малцинствата и Ромите за предизвиците со кои се соочуваат поддржувајќи ги со различни формални и неформални активности кои ќе им овозможат да станат активни граѓани кои влијаат на политиките што се во нивен интерес. Работиме преку следните цели:

  1. Ромите и малцинските луѓе имаат зголемени перформанси во образованието и обуката
  2. Ромите и малцинските луѓе се активни граѓани на полето на политиките за Ромите и малцинствата кои придонесуваат за доброто на Ромите и малцинската заедница и општество
  3. Намален степен на невработени Роми и малцински лица
  4. Ромите и малцинските луѓе обезбедуваат/организираат волонтерска услуга во локалната заедница и во европските земји